Stress? 8 tips om je vandaag niet druk te maken - I AM Trainingen

Stress? 8 tips om je vandaag niet druk te maken

stress

Goede morgen! Hoe voelde jij je toen je wakker werd net voor je begon met denken? Een paar seconden geen stress, tot je in de gaten kreeg wat voor dag het vandaag is en jij je herinnerde wat er allemaal aan de hand is?

Waar maak jij je druk over? Over de zoveelste keer in de file staan deze week? Dat de trein niet rijdt? Over een fout die je hebt gemaakt? Wat mensen van je denken? Dat je jouw werk niet op tijd af krijgt? Over je kinderen? Je partner? Politiek? Terrorisme?

Wanneer jij je ergens druk over maakt ervaar je stress. Stress is bedoeld voor noodgevallen om je lichaam klaar te maken om extra te kunnen presteren. Het schakelt je immuunsysteem uit. Als je heel vaak stress hebt, is dat een aanslag op je lichaam. Het is dus heel belangrijk te voorkomen dat je voortdurend stress hebt.

8 tips om je vandaag niet druk te maken

  1. Weet jij dat je jezelf met jouw gedachten aan het opwinden bent? Niemand schiet er iets mee op en niemand vindt het leuk, STOP DAARMEE!
  2. Komt het door angst? Dat is meestal ongegrond. NIET DOEN!
  3. Relativeer! Het kan vast veel erger. Is het volgende week nog een probleem? En over een jaar? Over 100 jaar?
  4. Kun je op de een of andere manier om jezelf lachen? Zou het grappig zijn als je het op youtube zag en het om iemand anders ging?
  5. Is het echt een probleem of maak jij er zelf een probleem van? Is het voor de buurman ook een probleem?
  6. Als het echt een probleem is, zoek dan een oplossing. Wat zijn de opties? Wat kun jij NU doen om de situatie te verbeteren of op te lossen?
  7. Bedenk een structurele oplossing als het een terugkerend probleem is. Niet zeuren, LOS HET OP!
  8. Is er niets aan te doen? Accepteer de situatie, het is zoals het is, maak er het beste van.

Fijne dag vandaag!

Het begint bij jou!

Margret Notté

Meld je aan om regelmatig gratis inspiratie, praktische tips en oefeningen te ontvangen. Je ontvangt dan automatisch een bericht bij het verschijnen van elk nieuw blog artikel.

Klik hier om een ​​reactie te plaatsen 0 reacties