4 tips om te onthaasten en daarvan te genieten - I AM Trainingen

4 tips om te onthaasten

We hebben het allemaal veel te druk. We zijn gestresst en overwerkt en als we niet uitkijken krijgen we een burnout of worden we depressief. “Life is no picnic”. Niet alleen denken we geen tijd te hebben voor ontspanning, we weten ook niet meer hoe het moet. Als we even niets moeten, pakken we direct naar onze smartphone om berichten te checken of om ons te vermaken. Of we netflixen tot het bericht verschijnt: Ben je nog steeds aan het kijken?

Dus, hoog tijd om het aantal prikkels drastisch te verminderen, om te onthaasten, regelmatig rust te nemen en te genieten van het moment. In dit artikel 4 natuurlijke tips waarvan het eigenlijk belachelijk is dat we er niet vaker de tijd voor nemen. Mindfulness, je bewust zijn van wat er NU is, in het volle leven.

1. Bloesemfeest

 

In Japan wordt in de lente het nieuwe leven en tevens de vergankelijkheid gevierd met het kersenbloesemfeest (april), met onder andere een familiepicknick onder de kersenbloesem. De bloesem periode is maar kort en helaas al bijna voorbij, reden te meer om te onthaasten en er nog van te genieten waar het kan. Gelukkig kun je nog het hele voorjaar en de zomer van bloemen genieten.

Bijtjes, vlinders en andere insecten vliegen af en aan, gelokt door de heerlijke parfum en kleuren van bloemen, met de belofte van nectar en stuifmeel. Zo werken ze ijverig aan bestuiving, met een zoete beloning. Het is een prachtig schouwspel om eens bij stil te staan. En in het najaar kun je er de vruchten van plukken. Dus nog een aanleiding voor een picknick.

2. Vogelconcert

Neem eens de tijd om naar vogels te luisteren. Wanneer je echt luistert hoor je verschillende soorten gezang. Elke vogelsoort zingt namelijk een eigen lied, dat heel herkenbaar is. Sommige vogels roepen hun eigen naam zoals de koekoek, oehoe, tjiftjaf, fuut, kievit, grutto, tureluur.

Je kunt horen dat vogels van dezelfde soort met elkaar communiceren: ze reageren op elkaars geluid, over en weer. Mannetjes zingen in het voorjaar op hun mooist om de vrouwtjes te verleiden om samen een nestje te bouwen. Ook zingen ze om hun territorium aan te geven en hebben ze een alarmroep om elkaar te waarschuwen voor gevaar. Kun je het verschil horen?

 

In het filmpje zie je veel voorkomende vogels en hoor je het geluid dat ze maken. Als je het leuk vind kan dit je helpen de verschillende vogelgeluiden te leren herkennen.

3. In de wolken

 

Hoe lang is het geleden dat je op je rug in het gras hebt gelegen en eindeloos naar de wolken hebt gekeken? De ultieme vorm van onthaasten, het voelt immers of de tijd niet meer bestaat. Weet je nog dat je vroeger fantasiedieren in de wolken kon ontdekken? En dat je stukjes wolk kunt oplossen door er aandachtig naar te kijken?

4. Onthaasten met paardenbloemenjam

onthaasten

Neem je wel eens tijd om zelf jam te maken? Wist je dat je een heerlijke jam kunt maken van paardenbloemen? Origineel voor de picknick.

  • Neem een flinke afsluitbare pot en verzamel daar de open bloemhoofdjes van een heleboel paardenbloemen in. Niet afspoelen onder de kraan, want dan spoel je de smaak weg.
  • Snij een sinaasappel en een citroen in stukken, met schil, en doe die erbij in de pot met paardenbloemhoofdjes.
  • Giet kokend water in de pot tot alles net onder water staat en sluit af. Laat 24 uur afgesloten staan, zodat de smaak in het water kan trekken.
  • Neem een kookpannetje en leg er een schone theedoek in. Giet de inhoud van de pot op de theedoek en vouw dicht, knijp al het vocht eruit en vang het water en sap op in het pannetje.
  • Doe behoorlijk veel (gelei)suiker erbij, ongeveer de helft van de hoeveelheid vocht.
  • Kook een minuut of 10 en giet in een mooi jampotje. Het blijft een beetje dun, als vloeibare honing.
  • Laat afkoelen en smullen maar.

Heb je de smaak te pakken? Maak dan nog een potje voor de buurvrouw, het is super leuk om te geven…

I AM

“Life is no Picnic.” Het leven is zwaar en moeilijk. Waarom is dat ook alweer? Wie bepaalt dat? Vind je het erg dat ik daar niet aan mee doe? Veel plezier met onthaasten en geniet ervan!

Meld je aan om regelmatig gratis inspiratie, praktische tips en oefeningen te ontvangen. Je ontvangt dan automatisch een bericht bij het verschijnen van elk nieuw blog artikel.

Het begint bij jou!

Margret Notté

Klik hier om een ​​reactie te plaatsen 0 reacties