Hoe word je miljonair?

miljonair

Is het belangrijk om miljonair te worden? Nee, maar misschien is het wel prettig om eens wat meer te besteden te hebben. Dat betekent wellicht een zorg minder. En geld is een middel om dromen te verwezenlijken.

Volgens de wet van aantrekking moet jij je een miljonair voelen én je gedragen als een miljonair, om een miljonair te kunnen worden. Vaak wordt dit geïnterpreteerd als, doen alsof je veel geld hebt en zorgeloos geld uitgeven. Dat is een misverstand. Dat is namelijk niet hoe een miljonair zich gedraagt. Immers, iedereen met gezond verstand zal je kunnen vertellen dat je vermogen groter wordt door minder geld uit te geven dan er binnenkomt.

Hoe werkt de wet van aantrekking in dit voorbeeld dan wel? Om miljonair te worden, of om in ieder geval comfortabel het einde van de maand te halen?

De 7 dingen die je moet doen als je miljonair wilt worden

Het is geen kwestie van kiezen: je moet alle 7 punten toepassen:

  • Zorg dat je het bewustzijn hebt van een miljonair: jouw zelfbeeld is dat van een miljonair, het is jouw natuurlijke staat van zijn. Als je nu even niet rijk bent, dan is dat slechts een tijdelijke situatie.
  • Geef niet toe aan jaloezie/afgunst. Ben oprecht blij voor iemand die het financieel gezien goed heeft.
  • Zoek uit hoe jij tegen geld en rijkdom aankijkt en laat los wat niet helpend is. Laat overtuigingen los zoals ‘het is niet goed om geld te willen hebben’, ‘rijke mensen zijn snobs’, ‘geld maakt niet gelukkig’. Kijk er anders tegenaan, zoals: ‘met geld kun je mooie dingen doen’, ‘geld maakt het leven een stuk gemakkelijker‘.
  • Besef hoe rijk je al bent. Rijkdom is zoveel meer dan geld. Rijkdom zit in liefde, vriendschap, ontroering, schoonheid zien. Dat kost geen geld en is onbetaalbaar. Voel je dankbaar voor wat je hebt en besef dat dat heel erg veel is. Deel jouw rijkdom.
  • Wie is jouw voorbeeld? Wat heeft deze persoon gedaan om rijk te worden? Als hij/zij het kan, kan jij het ook.
  • Heb een duidelijk doel voor ogen, wat wil je bereiken? 1 miljoen euro op de bank? Voel hoe het voelt. Wat zou je ermee doen? Hoe graag wil je het? Hoeveel energie wil jij erin steken om dit te realiseren? Leg de lat lager of hoger, zodat het doel bij je past.
  • Kom in aktie om je doel te bereiken. Je kunt blijven dromen over het winnen van de loterij. Het is effectiever om kansen te zien én te benutten. Creëer je eigen kansen. Ben creatief en maak er bijvoorbeeld je eigen challenge van. Ik geef je hierna 2 voorbeelden!

hoe word je miljonair

Challenge 1: Double it (21x)

Deze tip komt van mijn vader. Elke keer als hij me iets geeft (en dat is heel vaak) krijg ik de volgende boodschap mee: Verdubbel het! Mijn vader heeft me al heel jong het volgende sommetje voorgerekend:

“Hier heb je 1 euro, het is niet moeilijk om er 2 euro van te maken toch? Als je het elke week verdubbelt bereik je binnen 21 weken de 1 miljoen euro.”

1 – 2 – 4 – 8 – 16 – 32 – 64 – 128 – 256 – 512 – 1.024 – 2.048 – 4.096 – 8.192 – 16.384 – 32.768 – 65.535 – 131.072 – 262.144 – 524.288 – 1.048.576

Wat dacht je ervan om hier voor jezelf een challenge van te maken? Het kan ook in 21 maanden, als je dat beter haalbaar lijkt. Echter dat is slechts een beperking die jij jezelf oplegt.

Al enig idee hoe je van €1, €2 maakt? Doe dat 500.000 x en je hebt €1 miljoen euro.

Tip: Delen = Vermenigvuldigen (social media!).

Challenge 2: Bigger and better

Ken je de wereldberoemde rode paperclip challenge van Kyle MacDonald? Zie in onderstaande Tedtalk hoe Kyle begon met een rode paperclip en door verschillende keren te ruilen (bigger and better) binnen een jaar de trotse eigenaar was van een huis. Laat je hierdoor inspireren voor jouw eigen challenge. Als je creatief bent en er voor gaat, dan is er meer mogelijk dan je denkt. En zoals Kyle zegt, de hele ervaring is nog veel meer waard dan het resultaat.

Het begint bij jou!

Margret Notté

Meld je aan om regelmatig gratis inspiratie, praktische tips en oefeningen te ontvangen. Je ontvangt dan automatisch een bericht bij het verschijnen van elk nieuw blog artikel.

Klik hier om een ​​reactie te plaatsen 0 reacties