Creëer jouw eigen werkelijkheid - creatiecyclus - I AM Trainingen

Creëer jouw eigen werkelijkheid – creatiecyclus

I AM creatiecyclus

Je creëert voortdurend. Het is bijna onmogelijk om niet te creëren. Wat er in jouw leven gebeurt is het gevolg van wat je denkt, zegt, voelt en doet. Uiteraard kunnen er altijd dingen gebeuren waar je niets aan kunt doen. Maar dan nog heb je heel veel effect op hoe jij de situatie ervaart en ermee omgaat. Je hebt meer invloed op je eigen leven dan je denkt. Jouw werkelijkheid zoals deze nu is, is het resultaat van jouw gedachten en gedrag. Om iets aan jouw werkelijkheid te kunnen veranderen of iets nieuws te kunnen ervaren, zul je jouw denken en je gedrag moeten veranderen. Anders blijft je leven zoals het is.

De creatiecyclus

Als je iets nieuws wilt ervaren dan doorloop je bewust of onbewust de creatiecyclus:

  • De creatiecyclus begint met vrije aandacht. Je krijgt inspiratie wat leidt tot een idee dat kan uitgroeien tot een verlangen;
  • Bij voldoende motivatie neem je het besluit om het idee uit te gaan voeren; Zodra je het echt besloten hebt, geloof je er 100% in en is het energetisch gezien een feit. Het bestaat in jouw innerlijke wereld en kan zich gaan ontvouwen.
  • Vervolgens vorm je met jouw gedachten een mentale blauwdruk, een beeld van wat je wilt creëren.
  • De blauwdruk wordt automatisch getoetst aan de overtuigingen in jouw onderbewustzijn (wat je gelooft): Kan ik het wel? Is het haalbaar? Klopt het met mijn eerdere ervaringen? Er gaat onbewust een programma lopen met aangeleerd gedrag (vaste patronen), wat jou aanzet tot handelen of jou tegenhoudt. Als jij je hiervan bewust bent, kun je het programma overrulen en jouw gedrag wijzigen.
  • Jouw gedachten bepalen jouw gedrag. Je gedrag bepaalt of de werkelijkheid blijft zoals hij is of dat de creatie zich volgens de blauwdruk kan ontvouwen en werkelijkheid wordt;
  • Als de ervaring is gerealiseerd en uitgespeeld, dan is het op een gegeven moment tijd om los te laten. De creatie zal oplossen en er komt aandacht vrij voor een nieuwe creatie. De cirkel is rond.

wat is jouw verhaal - creëren

Wat creëer je?

Jouw werkelijkheid zoals deze nu is, is het resultaat van al jouw creaties. Door de programma’s in jouw onderbewustzijn zul je op dezelfde manier doorgaan en precies dezelfde ervaringen creëren. Dus, als je zo doorgaat dan zal over 10 jaar jouw leven niet veel anders zijn dan nu.

Als je iets wilt veranderen of iets nieuws wilt ervaren, dan zul je heel nieuwsgierig moeten kijken naar welke programma’s er in jouw onderbewustzijn zitten, die jouw gedrag veroorzaken (gewoontes, patronen, aangeleerd gedrag). En wat deze programma’s triggert. Wat maakt dat een programma gaat lopen? Wat moet je in jouw denken en gedrag veranderen om jouw werkelijkheid te kunnen veranderen?

Loslaten

Mensen zijn heel goed in creëren, positief of negatief. Ze creëren de ene ervaring na de andere, verweven tot een ingewikkeld web, waar ze helemaal in verstrikt kunnen raken. Vaak voelen mensen zich een slachtoffer van de omstandigheden. Ze zien niet in wat hun eigen rol is in het veroorzaken en/of in stand houden van een situatie.

Als je jouw gedachten en emoties over gebeurtenissen uit het verleden in jouw rugzak blijft meesjouwen zonder af en toe iets te verwerken en los te laten, dan kan het zijn dat je een zware last met je meedraagt. Ook het in stand houden van creaties kost energie. Op een gegeven moment hou je geen energie over om nieuwe ervaringen te creëren. Loslaten betekent de creatiecyclus voltooien, waarbij de vastgezette energie weer vrij komt.

Verwerken

Om een creatie los te kunnen laten moet jij je er eerst niet langer tegen verzetten. Laat het er zijn, met alle emoties die erbij horen, zodat het de kans krijgt aan de oppervlakte te komen en je het kunt verwerken. Vervolgens blijf je daar niet in hangen, je stapt uit de ervaring door je er niet langer mee te identificeren, het is voorbij. De ervaring heeft niets te maken met wie jij bent, je zit er niet aan vast. Zie het als een creatie, een ervaring die je bewust of onbewust zelf veroorzaakt hebt en/of in stand houdt en dus ook zelf kunt beëindigen. Het loslaten is een beslissing, je moet willen en durven loslaten. Zodra het uit je systeem is geeft dat een enorm gevoel van opluchting, verlichting, extra energie en ruimte.

regenboog, gelukkig

Tot slot

Concluderend: als je weet hoe de creatiecyclus werkt, kun je bewust jouw eigen werkelijkheid creëren. Soms moet je eerst energie vrijmaken door een aantal creaties los te laten, voor je voldoende vrije aandacht hebt om iets nieuws te creëren. En altijd zul je iets aan je denken en je gedrag moeten veranderen om iets aan jouw werkelijkheid te kunnen veranderen. Als je blijft denken en doen zoals je altijd hebt gedaan, dan zal jouw werkelijkheid hetzelfde blijven.

Het begint bij jou!

Margret Notté

Meld je aan om regelmatig gratis inspiratie, praktische tips en oefeningen te ontvangen. Je ontvangt dan automatisch een bericht bij het verschijnen van elk nieuw blog artikel.

Klik hier om een ​​reactie te plaatsen 0 reacties