Communicatie 13 trucs versus 13 tips - I AM Trainingen

Communicatie: 13 trucs versus 13 tips

communicatie trucs

Wil je dat mensen je respecteren en naar je luisteren? In het volgende filmpje krijg je 13 psychologische trucjes die volgens het filmpje jouw communicatie vaardigheden kunnen verbeteren en jouw leven gemakkelijker maken. De trucjes laten zien hoe je gedrag van een ander kunt beïnvloeden in jouw voordeel, zonder dat de ander dit in de gaten heeft. Al lijken de trucjes onschuldig, als je het mij vraagt is dat de definitie van manipuleren.

Daarom geef ik je in dit artikel bij alle 13 trucjes een alternatief om op een oprechte manier voor elkaar te krijgen dat mensen je respecteren en naar je luisteren. Dus een gewetensvraag voor jou: wil je 13 trucjes of wil je 13 tips voor oprechte communicatie?

Wil je 13 psychologische trucjes die op iedereen werken?

Of wil je 13 alternatieven voor oprechte communicatie?

13. Hoe kom je erachter of iemand je leuk vindt? Kom uit je comfort zone en start een gesprek. Toon oprecht interesse in de ander en je voelt vanzelf of er een klik is of een vonk overspringt.

12. Hoe zorg je dat anderen wat je zegt serieus nemen? Geloof in je eigen woorden en geloof in jezelf. Als jij jezelf serieus neemt, zullen anderen dat ook doen.

11. Hoe word je een ultieme ‘steen, papier, schaar’ kampioen? Zolang het om een spelletje gaat en er geen levens op het spel staan, leuk om de truc eens uit te proberen.

10. Hoe zorg je ervoor dat mensen het met je eens zijn? Waarom zou je willen dat mensen het met je eens zijn? Immers, misschien hebben anderen wel een interessante kijk op de zaak die in jouw voordeel kan werken.

9. Kijk recht voor je uit in een drukke menigte, anderen zullen opzij gaan om niet tegen je op te botsen. Handige truc, waarbij je ervan uit gaat dan anderen rekening met jou houden. Prima, zolang je oog houdt voor je medemens. Als je daarna in de trein jouw plaats afstaat aan een moeder met een peuter, komt het wel goed met je karma.

Mijn 2 favorieten uit het filmpje:

8. Wat doe je als er een deuntje in je hoofd blijft hangen? Ga in je hoofd naar het einde van het liedje! Geweldige truc.

7. Hoe kun je jouw kinderen broccoli laten eten? Vraag: Wil je 2 of 5 stronkjes broccoli? Prima truc omdat de intentie goed is. Goede communicatie is een kwestie van de juiste vraag stellen.

En de top 6:

6. Wat doe je als je voelt dat iemand naar je kijkt? Maak oogcontact en lach vriendelijk, voel de intentie waarmee de ander kijkt. Zeg iets aardigs, start een gesprek, het kan immers zomaar een bijzondere ontmoeting zijn.

5. Hoe kun je iemand jouw spullen laten dragen? Simpel, vraag het vriendelijk, maar zonder er misbruik van te maken.

4. De warme hand truc. Goed om er rekening mee te houden dat een koude hand bij een handdruk onplezierig is voor de ander, echter zonder bijbedoelingen.

3. Hoe word je iemand die goed kan luisteren? Door met aandacht naar iemand te luisteren en niet te doen alsof. Echter, voel je nooit verplicht om inhoudelijk naar een verhaal te luisteren als iemand ‘stoom afblaast’. Geef dan alle aandacht aan de persoon, maar luister niet inhoudelijk naar het ‘negatieve’ relaas. Hoe minder aandacht je aan het verhaal geeft, hoe sneller de ander het kwijt is.

2. Wat doe je als je wilt dat iemand je helpt? Vraag om hulp, maar geef altijd de ruimte om nee te zeggen.

1. Hoe kun je zorgen dat iemand die jou niet mag, je toch aardig gaat vinden? De ander projecteert waarschijnlijk iets op jou, of je triggert een ‘allergie’. Dus het heeft vast helemaal niets met jou te maken. Het is dan ook niet zinvol om de ander te bewijzen dat je wel aardig bent. Maak je er niet druk om en ben gewoon jezelf.

 

Meld je aan om regelmatig gratis inspiratie, praktische tips en oefeningen te ontvangen. Je ontvangt dan automatisch een bericht bij het verschijnen van elk nieuw blog artikel.

Het begint bij jou!

Margret Notté

 

Klik hier om een ​​reactie te plaatsen 0 reacties